W ten weekend na wejherowski rynek zawitał po raz kolejny Festiwal Smaków Food Trucków. Wypełnił się przysmakami niemal z całego świata!
Festiwal Smaków Food Trucków to nie tylko świetna okazja do skosztowania kuchni świata, ale i spędzenia miło czasu z rodziną i znajomymi. Były m.in. gry terenowe i wybory na najsmaczniejszego food trucka. Na terenie festiwalu znalazła się strefa konsumpcyjna oraz strefa chill z leżaczkami, gdzie można było odpocząć i cieszyć się atmosferą wydarzenia.
W menu pojawiły się klasyczne dania kuchni gruzińskiej, takie jak chaczapuri, esencjonalne chinkali oraz placek lobiani i szaszłyki. Miłośnicy kuchni meksykańskiej mogli delektować się soczystymi tacos i aromatycznym burrito. Wielbiciele amerykańskiej kuchni znaleźli na festiwalu tradycyjne streetfoodowe dania, takie jak soczyste burgery wołowe, wrapy i chrupiące frytki belgijskie. Nie zabrakło też czegoś na deser. Wśród słodkości królowały hiszpańskie pączki churros, kebab na słodko oraz węgierskie kołacze.
Była to nie lada uczta, dzięki której można było udać się w kulinarną podróż